perjantai 13. toukokuuta 2016

Kokemuksia Firstbeat hyvinvointianalyysista

Sain kokeiluun Firstbeat Hyvinvointimittarin muutama viikko sitten. Firstbeat on suomalainen yhtiö ja heidän toimintansa on alkanut jo 2000- luvun alkupuolella.
Firstbeatin Hyvinvointianalyysi kuvaa palautumista, sen riittävyyttä  ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. Hyvinvointianalyysi arvioi unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisuja sen parantamiseksi. Hyvinvointianalyysi kertoo, oletko riittävän aktiivinen ja onko harjoittelusi riittävän tehokasta saadakseen aikaan positiivisia terveysvaikutuksia ja kohottaakseen kuntoasi. Kokonaisuudessaan voidaan sanoa, että analyysistä saatava tieto on arvokasta meille jokaiselle. Usein se paljastaa jotakin yllättävää mitattavan henkilön liikkumisesta, unesta, stressireaktioista tai palautumisesta. Liikkuvalle ihmiselle mittari kerää runsaasti tietoa liikuntatuokioiden kalorimääristä, kuormittavuudesta ja syketasoista.
Itseäni kiinnosti erityisesti työn aiheuttama stressi ja oman uneni laatu. Hyvinvointianalyysin palutteessa minulle selvisi paljon uusia asioita juurikin stressitasoista ja niiden suhteesta erilaisiin päivän tapahtumiin. Huomasin, ettei ohjaajan työ aiheuttanut niin paljon stressireaktioita kuin ajattelin. Analyysistä selviää myös päivän palauttavimmat ja stressaavimmat hetket. Näiden tietojen perusteella on hyvä pyrkiä sisällyttämään päiväänsä rentouttavia ja palauttavia hetkiä joiden avulla palautuminenkin on parempaa.
Mielestäni Hyvinvointianalyysi on loistava tapa saada tietoa siitä, miten oma keho toimii ja minkälaiset asiat rentouttavat ja mitkä hetket aiheuttavat stressireaktioita. Suosittelen erityisesti ihmiselle, joka haluaa tietoa omasta hyvinvoinnistaan ja siitä, miten sitä voisi parantaa.
Firstbeat Hyvinvointi analyysin saat Buugin asiakaspalvelusta ja palautteen voit varata personal trainereiltamme.


Lähteet: https://www.firstbeat.com/en/, http://shop.firstbeat.fi/